page-header

Bastion Therezia – Ferestre lemn Timisoara

Ferestre lemn Timisoara

Complexul Bastion Therezia Timisoaramonument istoric este amplasat in centrul istoric al orasului Timisoara (are cele mai multe ferestre lemn Timisoara) zona de rezervatie istorica nationala, este o ramasita a vechii centuri de fortificatii, construita in stil “Vauban”, intre anii 1723 – 1765.

Bastionul Maria Therezia Timisoara 

Construit intre anii 1730-1735 este cea mai mare bucata de zid pastrată din vechea Cetate a Timisoarei, costituie in zilele noastre un element de mare valoare istorica si arhitecturala.

Acesta ofera Timisoarei un simbol baroc clasificat in Lista monumentelor istorice nationale. Proiectatul acestui monument a apartinut domnului architect Marius Miclaus.

Valoarea proiectului pentru ferestrele din lemn a fost de peste 400.000 mii euro. Firma de antreprenoriat general “J.V. Bennert GmbH Prowa Contracting and Consulting” a fost defapt un joint venture intre doua societati germene cu traditie in restaurarea europeana.

Experienta benefica cu care Bio Ferestre si Usi SRL a colaborat cu acest antreprenor general german a contribuit la renasterea si punerea in valoare a acestui monument istoric considerat de specialisti “Cel mai mare santier de restaurare din Sud-Estul Europei”.

 

Suntem aproape de tine — Incepe un proiect
Contacteaza-ne

Share this project

Lasă un răspuns

Call Now Button