page-header

Bastion Therezia Timisoara

Complexul Bastion Therezia Timisoaramonument istoric este amplasat in centrul istoric al orasului Timisoara, zona de rezervatie istorica nationala, este o ramasita a vechii centuri de fortificatii, construita in stil “Vauban”, intre anii 1723 – 1765.

Bastionul Maria Therezia Timisoara construit intre anii 1730-1735 este cea mai mare bucata de zid pastrată din vechea Cetate a Timisoarei, costituie in zilele noastre un element de mare valoare istorica si arhitecturala.

Acesta ofera Timisoarei un simbol baroc clasificat in Lista monumentelor istorice nationale. Proiectatul acestui monument a apartinut domnului architect Marius Miclaus.

Valoarea proiectului pentru ferestrele din lemn a fost de peste 400.000 mii euro. Firma de antreprenoriat general “J.V. Bennert GmbH Prowa Contracting and Consulting” a fost defapt un joint venture intre doua societati germene cu traditie in restaurarea europeana.

Experienta benefica cu care Bio Ferestre si Usi SRL a colaborat cu acest antreprenor general german a contribuit la renasterea si punerea in valoare a acestui monument istoric considerat de specialisti “Cel mai mare santier de restaurare din Sud-Estul Europei”.

Share this project

Lasă un răspuns

Call Now Button