Kit T. Top Maxi – RENNER

Kitul T. Top Maxi de la Renner este un kit intretinere ferestre lemn recomandat de firma noastra pentru o mai buna compatibilitate cu produsele de finisaj care noi le aplicam pe ferestrele noastre.

Intretinerea lemnului

Pentru o durabilitate si o rezistenta cat mai lunga in timp, tamplaria din lemn expusa in mediul extern necesita verificari si curatari periodice.

Tamplaria din lemn expusa in mediul extern reprezinta obiectul unei lente si continue degradari datorita intemperiilor (ceata, fum, ploi acide, praf etc), iar fara a fi intretinuta, pelicula de lac nu poate contracara acest proces de degradare.Pentru a mentine in timp proprietatile de protectie ale peliculei de lac, aceasta trebuie supusa la o intretinere si la o curatare atenta.

Nu asteptati ca pelicula de lac sa fie complet distrusa inainte de a incepe un tratament de intretinere.

O intretinere corecta prevede 2 etape distincte:

  1. a) Curatarea suprafetei
  2. b) Revitalizarea peliculei de lac, care se recomanda sa se faca de doua ori pe an (o data inaintea sezonului de vara si o data inaintea sezonului de iarna)

Pentru a solutiona aceste probleme, Renner Italia a creat un kit de intretinere care contine o gama de produse special concepute pentru a curata, a hrani si a regenera pelicula de lac pastrand-o intr-o stare perfecta.

Continut Kit intretinere ferestre lemn:

  • 1 Flacon cu pulverizator de 0,75 litri de detergent RR 1050
  • 1 Flacon cu pulverizator de 0,75 litri de revitalizant (revitalizant pe baza de apa RR 1250)
  • O panza de culoare albastra
  • O panza de culoare roz
  • O pereche de manusi pentru protejarea mainilor

In acest ghid sunt enumerate sfaturi utile si simple, astfel incat oricine sa poata efectua o intretinere corespunzatoare.

Curatarea peliculei de lac

In procesul de intretinere a unei peliculei de lac, primul pas il reprezinta curatarea acesteia.

Indepartarea grasimilor, a prafului si altor impuritati depuse pe filmul de lac este deja un pas important pentru o buna reimprospatare a acestuia.

Instructiuni de aplicare – Kit intretinere ferestre lemn

Aplicati detergentul RR 1050 pe panza albastra, apoi, cu miscari circulare  stergeti usor suprafata. Suprafata ce urmeaza a fi curatata trebuie sa fie uscata. Nu apasati tare pe panza in timpul stergerii.

Timpul de uscare al detergentului este de aproximativ o ora.

Revitalizarea peliculei de lac

Operatia de reimprospatare a peliculei se face ulterior celei de curatare. Ambele operatiuni trebuie facute pe pelicule de lac care inca se prezinta intr-o stare buna, adica sa nu prezinte crapaturi sau fisuri.Scopul acestei operatiuni este de a revitaliza pelicula de lac, atat estetic, cat si de a-i spori rezistenta la apa..

Instructiuni de aplicare

Dupa efectuarea curatarii cu detergentul RR 1050, aplicati revitalizantul RR1250 (pe baza de apa) pe panza roz si apoi stergeti cu o miscare circulara suprafata din lemn uscata a ferestrei. Timpul de uscare variaza de la 2 la 4 ore. Operatiunea se efectueaza usor si duce la obtinerea unei suprafete mai estetice.

Recomandari

Evitati aplicarea solutiei revitalizante in zilele ploioase sau in prezenta directa a razelor solare. Se recomanda aplicarea revitalizantului atat pe suprafete acoperite cu lac transparent cat si vopsite cu vopsea alba sau orice alta culoare.

Evitati aplicarea in exces  a celor doua produse pe suprafata care se doreste a fi revitalizata si nu apasati cu forta panza imbibata cu solutie.

Comments are closed.