page-header

Masurarea ferestrelor din lemn stratificat

Cum masuram ferestre la cladiri noi?

O prima impresie ar fi ca la cladiri noi totul e mai usor, insa si aici sunt “mici smecherii” care ajuta buzunarul dumneavoastra.

Golul in care se va monta noua fereastra de lemn stratificat se masoara din perete in perete dar aceasta nu e dimensiunea defintiva ci ramane o toleranta de 2 cm sau 3 cm care se umple cu spuma termoizolanta.

Atentie spuma are rol doar de izolatie termica si nu de fixare fizica, astfel cereti montatorilor neaparat dibluri de fixare in perete. La usi de lemn stratificat apare pe langa aceasta toleranta si problematica a sapei de egalizare care poate fi intre 4 cm si 14 cm in functie de izolatie si de tipul de incalzire (clasica, pardoseala, etc.).

Astfel dupa cum vedeti din nou apare problema dimenisunii care induce o economie de bani.

Cum masuram ferestrele la o cladire veche?

La inlocuirea unei tamplarii vechi cu o noua tamplarie din lemn stratificat, cea mai importanta problema este modalitatea de masurare.

Majoritatea persoanelor fac masuratorile pe interiorul cladirii ceea ce este gresit din punct de vedere tehnic si economic.

  • Gresit din punct de vedere tehnic: ferestrele vechi din lemn sunt facute din doua randuri de ferestre unul exterior si unul interior. Astfel randul de pe interior este mai mare decat cel din exterior, inducad o masuratoare gresita, cu mult mai mare decat este necesar. Masuratoarea trebuie executata pe exterior, din tencuiala in tencuiala si eventual adaugat 1 cm sau 2 cm pentru ca fereastra din lemn stratificat sa fie cu putin mai mare intrand dupa tencuiala exterioara de inchidere. In interior ramane un gol destul de mare, lucru care da destula bataie de cap constructorilor.
  • Gresit din punct de vedere economic: datorita faptului ca persoana care vrea sa-si inlocuiasca tamplaria de lemn masoara pe interior rezulta o fereastra mult mai mare si calculatia facuta de potentialul executant de ferestre de lemn va avea o valoare mult  mai mare (intre 5% si 15%). In concluzie, masurati dumneavoastra corect vechea tamplarie de lemn in vederea inlocuirii cu o tamplarie noua de lemn stratificat pentru a evita aceste “mici smecherii” ale celor care va monteaza, reducand astfel substantial pretul  (intre 5% si 15%).

Lasă un răspuns

Call Now Button