De ce sa alegem fereastre de lemn?

De ce sa alegem tamplaria din lemn stratificat care „lucreaza”, e scumpa, are o intretinere pretentioasa cand pe piata exista si alte optiuni (ferestre din PVC sau aluminiu)?

Aceste prejudecati ieftine, bazate pe necunoastere si dezinformare, formeaza argumente credibile pentru cei mai multi dintre noi, insa se omite faptul ca ferestrele din lemn stratificat au evoluat enorm din punct de vedere tehnologic, fiind mult mai durabile, fiabile si usor de intretinut.

Producatorii de ferestre din PVC, in general, prezinta produsul lor ca un produs de lux, dedicat elitei societatii, insa este total opus realitatii, din lumea unde  sistemele de valori sunt normale.

Daca fereastra PVC este un simbol al bunastarii atunci intrebarea normala ar fi:

De ce mobila de plastic nu e simbol al bunastarii, de ce ne cumparam pantofi de piele si nu de musama, de ce apreciem o bucatica de lemn la bordul unei masini de lux, de ce ne place sa vorbim despre anumite lucruri ca sunt naturale, de ce apreciem o persoana natural frumosa in detrimentul uneia cu operatii estetice cu implanturi de silicon, colagen, etc?

Lemnul este natural, in primul rand, este un izolator mult mai bun decat 100 de camere din profile PVC, nu rugineste ca si armaturile din profilele de PVC, lemnul poate avea orice nuanta sau grad de luciu al suprafetelor, din lemn putem confectiona orice tip si forma de fereastra.

Ca si o concluzie:  inainte sa luati o decizie in a alege tamplaria din lemn, trebuie sa luati in calcul  toate variantele posibile, iar daca hotararea dumneavoastra se opreste la ferestrele din lemn stratificat, analizati bine portofoliul celui care va efectua lucrarea, fiindca sunt multi producatori care se lauda si sunt putini cei care realizeaza adevarate valori, in domeniul tamplariei din lemn.