Vitralii Tiffany

Pentru cei care iubesc autenticul si lucrurile cu adevarat valoroase o recomandare pentru decorarea unor usi sau ferestre de lemn stratificat ar fi vitraliile in stil Tiffany cu sticla colorata in masa. Acestea difera de  tehnica recentă în care sticla colorată în masă e înlocuită cu film colorat.

Vitraliile filtrează lumina prin spectrul lor cromatic și oferă o senzație de căldură și distincție. Arta vitraliului își are originile în ornarea catedralelor romanice și gotice din Europa.

Tiffany cu talentul său de bijutier a dezvoltat arta vitraliului la sfârșitul secolului XIX și a pus vitraliul la dispoziția publicului larg. Toate construcțiile reprezentative din marile capitale ale lumii de la sfârșitul secolului XIX, începutul secolului XX au avut încorporate vitralii în stiturile Art Noveau, Art Deco, Baroc, etc.

Culoarea se înglobează în masa sticlei în timp ce sticla e în cuptor în formă de siliciu topit. De aceea nuanța e imună la intemperii. Sticlele pe care le folosim provin din SUA și dispunem de o paletă de peste 300 de culori distincte. Meșteșugul vitraliilor l-am dobândit din Belgia, țara vitraliilor.

Vitraliului îi sunt adecvate în mod perfect ferestrele de lemn sau ușile de lemn. Vitraliile sunt în special, folosite la ușile de lemn de la intrarea principală a unei locuințe sau clădiri publice.

Vitraliile dau notă distinctă oricărei încăperi și pot fi adaptate designului și specificului fiecărui spațiu în care sunt expuse.

Fiecare vitraliu conţine o fărâmă din sufletul maestrilor care le-au faurit. Vitraliile sunt o operă de artă în sine!

Variantele pe care le oferim sunt nelimitate: designul vitraliilor va fi adaptat nevoilor şi gusturilor personale ale clienţilor.

Designul vitraliilor se va adapta la stilul şi specificul locuinţei sau localului dvs.

Daca sunteti iubitori de arta adevarata in sticla noi va vom indruma spre cei care o creeaza.

 

Lasă un răspuns