tamplaria de lemn

Daca pretul mic este singurul criteriu de alegere al tamplariei din lemn stratificat cu siguranta te-ai intalnit cu „Tamplarul – Stie Tot”, acest personaj  face ca tamplaria de lemn sa aiba o reputatie proasta in Romania spre deosebire de alte tari.

Cum sa te feresti de astfel de tamplari?

Nu „musca” la pretul mic, deoarece pe langa ieftina tamplaria de lemn va mai avea probabil o calitate:  “caliatate proasta”.

In domeniul lemnului nu oricine poate ajunge peste noapte un „expert”, la lemn totul e arta, suflet, traditie, talent, iscusinta si multa munca. In domeniul PVC totul este mult mai simplu.

Identificarea unui astfel de “expert” , este simpla:

  • cere-i o oferta de pret;
  • negociaza cu el foarte mult;
  • cedeaza la o scadere substantiala de pret (sigur va face rabat la calitate – materiale proaste);
  • intreaba-l cu cat face metrul patrat (pretul la tamplarie nu se calculeaza la metru patrat, pretul este functie de dimensiuni, deschideri, forma, esenta de lemn);

In concluzie, feriti-va de “Tamplarul – Stie Tot” daca nu doriti  sa va treziti cu ferestre din lemn stratificat cu geam termopan simplu in loc de geam termopan  LOW-e cu argon, cercevele care se vor „lasa” datorita faptului ca nu sunt calate, feroneria care nu se va inchide, iar finisajul va rezista un singur sezon.

Nu lasati ca pretul mic sa decida viitoarea achizitie  de tamplarie!