Se spune ca pe langa a cumpara o casa si o masina, witergarten-ul este cea mai mare investitie din viata unui om. In consecinta alegerea gradinii de iarna (wintergarten-ului) trebuie tratata cu multa responsabilitate.

O multitudine de etape va vor descuraja in construirea un wintergarten: analiza initiala, cererea de urbanism, cine o construieste, cum o mobilam, cum o incalzim si o aerisim. Pentru aceasta apelati a specialisti care va vor ajuta in aceste alegeri.

Alege un wintergarten care se potriveste cu proprietatea dvs.

Ce forma si dimensiune vrei la wintergarden? 

Gradinile de iarna uzuale sunt de forma patrata sau dreptunghiulare, dar ele pot fi si in forma de „T” sau orice alta forma.

Dimensiunea depinde de destinatia pentru care construiti witergarten-ul, de exemplu daca este un loc pentru servit masa pentru 6 – 8 persoane ar trebui o sera de cel putin 4 x 3 m.

Ce tip de cadru (grinzi) aveti nevoie? 

Exista mai multe tipuri de cadru (grinzi) pentru o gradina de iarna, aluminiu interior-exterior, aluminiu pe exterior, dar din lemn pe interior, oferindu-va putina bataie de cap de intretinere.

Ce fel de sticla trebuie pentru acoperis si pereti laterali?

In primul rand feriti-va de „mesterii” care va propun folie de policarbonat.

Sticla din acoperis trebuie sa fie neaparat din trei sticle cu un indice de transfer termic cat mai scazut (macar 0.5 – 0.7  W/m2k si sa fie tipul solar (pentru verile calduroase).

Pentru siguranta dumneavoastra sticla tripla trebuie sa contina pe partea de jos sticla de siguranta.

Pentru pereti functie de destinatia serei folositi sticla tripla cu indice mic de transfer termic dupa caz si sticla solar.

In ceea ce priveste siguranta decideti dumneavoastra daca doriti sau nu sticla de siguranta.

Tipuri wintergarten 

5 Comments
 • Gabriel Gordan
  mart. 05, 2013 Răspunde

  Buna ziua,
  As dori sa va intreb despre posibilitatea montarii unei wintergarden si a unor obloane de lemn la casa, avand in vedere ca locatia este la Cluj.
  Multumesc anticipat.

  • calin
   mart. 05, 2013 Răspunde

   Va rog un numar de telefon pe mail.

 • Mike Walter
  iun. 14, 2014 Răspunde

  Buna ziua,

  Facet wintergarden si in Deva?
  Vrei unu din 3x5m cu 4 perete pe fundatie, fundatie este facut.

 • Tiplic Alexandru
  mai 28, 2016 Răspunde

  Bună ziua,
  Aș vrea să știu dacă se poate realiza și monta de către dumneavoastră o Wintergarten în Germania. Doresc 24 mp, varianta 2 sau 3 din modelele dumneavoastră de Wintergarten, deoarece doresc să instalez și un cămin inauntru.
  Mulțumesc anticipat.

 • Marzinkowski adrian
  sept. 19, 2016 Răspunde

  Va rog sa ma informati si pe mine cit ma costa metru patrat pt o gradina de iarna

Lasă un răspuns