Pentru a evita problemele ulterioare, masuarea golului este un pas care trebuie tratat cu multa seriozitate, evitandu-se astfel cheltuieli suplimentare care va vor mari mult pretul usii dumneavoastra.

Inlocuirea usilor vechi cu altele noi din lemn

Apar doua situatii:

  • peretele este acoperit cu toc (mai dificil de masurat): o idee pentru masurare ar fi sa masurati golul existent (distanta in interiorul tocului de lemn) la care sa adaugati grosimea tocului. Daca nu se poate masura grosimea tocului se va face o aproximare (aici intervine experienta celui care masoara);
  • peretele nu este acoperit cu toc: se masoara simplu din tencuiala in tencuiala si se adauga 15 – 20 mm.
Daca nu reusiti singur, va invitam sa apelati la un specialist BIO Ferestre si Usi.
 

Usi de lemn pentru cladiri noi

 

Masuratoarea este mult mai simpla dar si aici pot aparea probleme de masurare atat datorita faptului ca se uita toleranta pentru fixare 2 – 3 cm cat si faptului ca sapa de egalizare poate sa difere de la 4 pana la 14 cm.

In concluzie aveti grija sa aveti trasat de catre un constructor un nivel cu laserul sau furtunul cu apa la fiecare usa in parte.La usile care imbraca peretele nu uitati sa masurati si grosimea peretelui!

2 Comments
  • Parvu Alexandru
    aug. 20, 2013 Răspunde

    Buna ziua ,

    As dori sa stiu , daca aveti un dealer in Bucuresti . Am nevoie sa schimb 3 usi . Vreau sa stiu pret si timpul efectiv de livrare din momentul comenzii . Multumesc

Lasă un răspuns