Gradina de iarna este un termen destul de rar intalnit, de aceea vom exemplifica acest termen si in alte limbi.

Germana: wintergarten – Engleza: conservatory, sunroom, winter garden– Franceza: veranda

Vine toamna, terasa de vara devine intunecata, rece si neprietenoasa. Este dovedit ca lumina naturala ajuta la imbunatatirea generala a sanatatii si a starii psihice.

Cum putem profita de beneficiile luminii naturale in lunile de iarna?

O solutie pentru prelungirea verii pe terasa ta este “gradina de iarna” (sera).  Solutiile moderne de izolare cu sticla fac posibila construirea “wintergarten”-ului ca parte integranta din casa, putand fi folosita ca o extensie a propriului tau living.

5 Comments
 • Aurel Panea
  apr. 09, 2012 Răspunde

  Buna,
  Ma intereseaza mai multe detalii despre witergarten: cat costa eventual pe metru patrat de constructie, cum este cu efectul de sera?
  Va multumesc, astept, Aurel.

 • calin
  apr. 09, 2012 Răspunde

  Multumim pt. interesul acordat.
  1). Legat de pret pe metru patrat de constructie este dificil de inaintat un astfel de pret deoarece pretul este in functie de forma wintergartenului, coeficientul termic, gradul de umbrire, etc., dar ca sa aveti un pret orientativ intre 300 si 900 euro mp construit.
  2). Dupa cum va spuneam la pct. 1 pt. zonele foarte insorite pe langa sticla solara mai este nevoie si de siteme de umbrire (exterioare sau interioare), o ventilatie crespunzatoare pe diagonalele gradinii de iarna si va asiguram ca daca totul se face cum trebuie nu veti avea probleme cu efectul de sera.
  Cu respect, echipa BIO.

 • mois
  nov. 28, 2012 Răspunde

  as dori sa fac un acoperis de sticla sau plexiglas depinde de greutate intre 2cladiri 70 m2 10x7 10 lungime 7 l sa am o garantie pt resistenta si cit mar costa doar pt ploaie nu izolat merci

  • calin
   nov. 30, 2012 Răspunde

   Buna,
   Trimiteti va rog niste poze pe mail.
   Va multumesc, Calin

 • David
  oct. 21, 2014 Răspunde

  Arata excelent pe dinuntru dar teribil pe dinafara..... aluminiul ala maro sau ce o fi si cu barele alea de aluminiu natural cu capetele la suruburi nu ajuta de loc. Daca lasati lemn pe dinafara (protejat bineinteles) era de 1000 ori mai bine!

Lasă un răspuns