page-header

Ferestre Lemn

Sistemul nostru de ferestre lemn
lemn stratificat

De obicei ceea ce iubiti incercati sa si protejati, de aceea cu ferestrele de lemn stratificat va veti purta delicat si le veti proteja. Indiferent ca sunt moderne, clasice sau rustice cladirile pot fi dotate cu ferestre lemn. Daca aceste ferestre sunt protejate cu obloane, rulouri sau placate cu aluminiu ele te vor tine o vesnicie.

Siguranta, durabilitatea, intimitatea, caldura si designul unei ferestre de lemn stratificat, o recomanda pentru cladirile contemporane, cladirile istorice sau rustice.

Fereastra lemn orice aplicatie
TOATE TIPURILE DE APLICATII
modern - clasic - rustic

Intr-o cladire moderna, ferestrele din lemn stratificat pot fi proiectate cu linii drepte si cu deschideri geometrice mai mari, cum ar fi usi glisante mari (usi tip Hebeschiebe). In casele mai vechi, ferestrele din lemn pot pastra caracterul original al cladirii. Ferestrele noi din lemn pot rezolva, de asemenea, problema facturilor de incalzire ridicate în casele mai vechi. Ferestrele cu sticla termopan, eficienta din punct de vedere energetic, in rame din lemn foarte izolate vor mentine incaperile mai calde iarna. Pe langa pastrarea caldurii si a racorii, ferestrele din lemn cu etansare cu sticla tripla asigura o izolare fonica excelentă. Toate aceste ferestre sunt disponibile in esente de pin, stejar, meranti si larice.

colt fereastre lemn 68 mm
BIO68 START
ferestre lemn 68 mm
Fereastra lemn folosita mai ales pentru cladiri in care nu se pune accentul pe o izolare termica si fonica foarte mare.

Aceasta fereastra este solutia ideala pentru:

 • case de vacanta;
 • cabane de munte;
 • case cu izolatia peretilor mai modesta;
 • cladiri adminstrative si cultural educative;
 • spatii comerciale.

Detalii
colt fereastra lemn 88 mm
BIO88 NORMAL
ferestre lemn 88 mm
Fereastra lemn 88 este folsita pentru caldiri cu izolare termica crescuta ude si cu pretentiile de izolare termica si antifonare sunt mari.

Solutia ideala pentru: 

 • case de locuit cu un grad ridicat de izolare termica
 • cabane (pensiuni);
 • cladiri bine izolate termic

Detalii
BIO-ALU ETERN
ferestre lemn-ALU
Fereastra lemn folosita mai ales pentru cladiri in care se pune accentul pe o izolare termica, fonica si durabilitate foarte mare.

Solutia ideala pentru: 

 • case de locuit cu un grad ridicat de izolare termica
 • hoteluri, pensiuni;
 • cladiri bine izolate termic.

Detalii
siguranta fereastra
Siguranta
feronerie - sticla - lemn

Securitatea este un alt factor din ce în ce mai important cu ferestrele din lemn. Toate ferestrele noastre de lemn au un nivel ridicat de protectie construit ca standard, clientii nostri pot alege dintr-o gama de niveluri de securitate. Aceste niveluri de securitate pot fi la cerere adugate la ferestrele oriunde unde este necesar. Nu ezitati sa va informati despre ce inseamna aceasta crestere a nivelului de siguranta, noi va stam la dispozitie.

ferestre lemn cu picurator de lemn
SISTEMUL DE FERESTRE CU PICURATOR LEMN
restaurare cladiri vechi
Sistemul nostru de ferestre BIO68 START si BIO88 NORMAL cu o grosime a profilului de 68 mm, respectiv 88 mm este special adaptat proiectelor de renovare si este dotat cu un sistem special de lemn-aluminiu pentru picurare, asa cum se intalneste in mod obisnuit pe ferestrele mai vechi. Acesta nu este doar un element de design traditional esential pentru ferestrele noastre din lemn, ci face ca ploaia sa nu afecteze acest tip de ferestre.

DE CE FERESTRE DIN LEMN STRATIFICAT?

Pentru componente sofisticate precum ferestrele, lemnul a fost dintotdeauna un material folosit: este extrem de durabil si are cele mai bune proprietati structurale. Astazi, lemnul este alegerea cea mai potrivita pentru constructia eficienta din punct de vedere energetic, un mediu de viata sanatos si o ambianta eleganta. De aceea , lemnul este materialul folosit de BIO Ferestre si Usi pentru ferestre!

ferestre lemn mediu sanatos
FERESTRE LEMN PENTRU UN MEDIU SANATOS VIU
protejam sanatatea ta
Lemnul este un material viu: miroase bine, se simte bine la atingere si joaca un rol major în locuinte sanatoase. Un motiv pentru aceasta este ca lemnul poate absorbi excesul de umiditate in aer si il poate elibera inapoi în camera, actionand ca regulator de umiditate naturala. Pentru un mediu de viata sanatos si cald în casele nou construite sau renovate, ferestrele din lemn de BIO sunt optiune ideala.
Fibra-lemn-Bio-Ferestre-mic Material lemn
MATERIAL FOLOSIT: LEMN
feronerie - sticla - lemn
Lemnul este o resursă naturala care oferă multe beneficii ecologice fata de alte materiale si în special în domeniul constructiilor este folosit cu preferinta. Producerea de metale sau materiale sintetice necesită intotdeauna utilizarea combustibililor fosili. Lemnul, pe de altă parte, este produs în întregime de energia soarelui.
 

 

8 MOTIVE PENTRU A ALEGE BIO Ferestre si Usi

CE AR TREBUI SA STITI DESPRE FERESTRELE DIN LEMN STRATIFICAT?

Noi cei de la BIO Ferestre si Usi iubim lemnul dupa cum bine v-ati dat seama. Nu il iubim numai pentru estetica,  caldura intima si atmosfera placuta pe care niste ferestre din lemn le dau unei cladiri, ci si pentru motive stiintifice.

Balanta climatica pozitiva

Comparandule cu ferestrele din PVC sau din aluminiu, ferestrele din lemn au cea mai mica amprenta de mediu. 

Echilibrul ecologic pozitiv al ferestrelor din lemn se reduce la un numar de factori:

 • Lemnul este d.p.d.v. al emanatiei de CO2 este neutru, creeaza un efect minim de efect de sera si este o resursa durabila si regenerabila;
 • Ferestrele din lemn stratificat necesita o cantitate mica de energie pentru fabricarea lor;
 • pot fi eliminate fara a afecta mediul;
 • nu contin substante chimice periculoase;
 • au cele mai bune valori de izolare, deoarece lemnul este, in mod natural, un excelent izolator.

Durabilitate

Desi ferestrele din lemn costa mai mult decat ferestrele PVC sau Aluminiu, durabilitatea lor este mai mare si economiile de energie inseamna ca sunt mai rentabile pe termen lung. Ca o comparatie, ferestrele din lemn, daca sunt ingrijite corespunzator, au o durata medie de viata de 60 de ani sau chiar 100 de ani, in timp ce ferestrele din PVC dureaza doar 20 de ani. 

Ferestrele din lemn pot fi reparate si, datorita noilor procese de tratare a suprafetelor, acestea au devenit extrem de usor de tratat si mult mai rezistente la intemperii. Vopsirea lor poate reprezenta o cheltuiala mica, dar este un avantaj clar al lemnului fata de alte materiale de ferestre, cum ar fi plasticul. In plus, daca este bine ingrijita, refinisarea este de obicei necesara numai dupa multi ani.

Un alt beneficiu al ferestrelor din lemn este ca acestea sunt mai robuste. Lemnul are in mod natural caracteristici structurale excelente – ceea ce inseamna ca ferestrele din lemn sunt precise si stabile din punct de vedere al dimensiunilor. Ele pot rezista cu usurinta la solicitari mari si chiar la fluctuatii extreme de temperatura. Alte materiale folosite la fabricarea ferestrelor pot suferi schimbari dimensionale mari atunci cand sunt expuse la temperaturi extreme, ceea ce inseamna ferestre neetanse, care pot fi dificil de deschis sau inchis.

Intretinere

Majoritatea oamenilor cred ca ferestrele din lemn sunt o greu de intretinut pentru a se mentine frumusetea lor in timp. Dar noile metode de finisaj au cerinte minime de intretinere ale ferestrelor moderne de lemn. Anual, dupa o curatare, puteti proteja ramele ferestrelor impotriva efectelor vremii prin simpla aplicare a unei solutii de intretinere. Daca doriti sa evitati aceasta revitalizare , puteti opta pentru ferestre din lemn-aluminiu , care nu au practic intretinere la finisajul exterior. Pentru curatare veti folosi pentru partea exterioara de aluminiu, apa calda.

Locuinte sanatoase si igiena

Fereastra lemn este in mod natural capabila sa regleze umiditatea in camere inchise, deoarece lemnul absoarbe excesul de umiditate si il elibereaza inapoi in camera daca clima interioara se usuca. In afara de mentinerea unui mediu confortabil de viata, acest lucru previne de asemenea, iritarea ochilor si a pielii, probleme de respiratie si cresterea mucegaiului. 

Lemnul este de asemenea mult mai igienic decat cel din plastic, de exemplu. Studiile multiple au aratat ca bacteriile mor rapid pe suprafete de lemn. Pinul de exemplu are cel mai puternic efect antibacterian. Totusi, bacteriile sunt persistente pe suprafetele din plastic.

Protectie impotriva incendiilor

„Lemnul arde usor” – sau asa puteti crede, daca va veti uita la un incendiu cu foc deschis. De fapt, ferestrele din lemn pot rezista cu usurinta la temperaturi mai mari de 200 ° C si dau mai putin fum daca ard. Ferestrele din plastic, pe de alta parte, incep sa se topeasca la 110 pana la 130°C. Aceasta inseamna ca cadrele din PVC se deformeaza mai repede, iar sticla se sparge mai repede. Astfel marirea cantitatii de oxigen poate accelera focul.

Pe langa acest fapt arderea materialelor plastice elibereaza dioxine. Acest fum toxic reprezinta un pericol suplimentar pentru locatarii prinsi in incendiu si pentru pompierii care intervin.

Vopselele (finisajele) speciale imbunatatesc proprietatile de protectie impotriva incendiilor ale ferestrelor din lemn.

Call Now Button