page-header

Palatul Stefania Timisoara

Proiectul de reabilitare a vitrinelor istorice de pe strada Stefan cel Mare nr. 2 Timisoara, vitrine ce fac parte din parterul caldirii istorice a Palatului Stefania Timisoara, a fost parte integranta dintr-un proiect mai amplu al Primariei Timisoara in colaboarare cu Societatea Germana Pentru Cooperare Tehnica (GTZ). Acest proiect de  “reabilitare prudenta si revitalizare economica a cartierelor istorice din Timisoara” s-a desfasurat in baza Acordului interguvenamental romano-german.

Imobilul din strada Stefan cel Mare, nr. 2, “Palatul Stefania” Timisoara a fost construit cu scopul de a fi inchiriat, iar chiriile sa serveasca “Azilului Orasenesc”. Cladirea adapostea si “Clubul Cetatenilor” din Cartierul Fabric. In anul 1918, noul proprietar, Rudolf Totis, a redenumit edificiul “Palatul Stefania”.

Lucrarile de reabilitare au constat in inlocuirea vitrinelor vechi metalice, vitrine nepotrivite pentru fatada cladirii, cu vitrine de lemn noi cu un puternic iz istoric, foarte aproape de cele originale.

Proiectarea acestei vitrine monumentale a apartinut pana in cel mai mic detaliu unui renumit architect local timisorean Mihai Botescu.

Complexitatea si dimensiunile impresionante ale acestor vitrine au facut ca cei de la Societate Germana pentru Cooperare Tehnica (GTZ) sa aprecieze aceasta lucrare ca fiind “cea mai mare vitrina lemn din Estul Europei”.

Timisorenii sunt mandri ca orasul lor isi innoieste fata intr-un mod care nu contrasteaza cu denumirea de Mica Viena. Imaginile sunt prea putin edificatoare pentru ceea ce inseamna aceste vitrine a caror dimensiuni de 34 m pe lugime si 5,5 m inaltime si a caror ornament cantareste “doar” 6 tone.

Bio Ferestre si Usi din lemn stratificat a realizat acesta lucrare cu o deosebita placere si mandrie profesionala reusind cu succes sa implementeze acest proiect record Est European.

 

Suntem aproape de tine — Incepe un proiect
Contacteaza-ne

Share this project

Lasă un răspuns

Call Now Button