Finisajul ferestrelor lemn

Finisajul ferestrelor de lemn, de obicei, este executat in trei straturi (bait, grund, lac). Grosimea finisajului (bait + grund + lac), este in general de 150 microni, adica 15% dintr-un milimetru.

75 microni de grund + 75 microni de lac = 150 microni de finisaj

Stratul de lac se degradeaza anual in medie 15 microni\an, datorita intemperiilor atmosferice (soare, ploaie, inghet, dezghet).

Un calcul simplu:

75 microni : 15 microni/an = 5 ani,

Deci in 5 ani, stratul de lac nu va mai exista pe fereastra noastra, ceea ce nu este de dorit, deoarece ramane doar stratul de grund, iar acesta nu ofera o protectie suficienta impotriva capriciilor naturii.

Sfaturi:

  •  Aplicati anual solutii de intretinere, si nu asteptati sa treaca cei 5 ani;
  • Pentu o protectie buna a ferestrelor, va recomandam obloane sau rulouri exterioare de aluminiu sau lemn;
  • Daca nu doriti obloane sau rulouri, va recomandam ca la montaj, fereastra sa fie montata mai spre interior, pentru a fi protejata oarecum de intemperii;
  • Nu spalati cu detergenti agresivi care afecteaza finisajul de la suprafata ferestrei de lemn;
  • Protejati cu profil de aluminiu partea de jos a cercevelei spre exterior (vezi poza);
  • Se recomanda remedierea oricarei fisuri in stratul de lac, al ferestrei de lemn, deoarece anotimpul rece o poate transforma intr-un dezastru.

Cei 5 ani de garantie sunt relativi, deoarece daca veti lua in calcul cele 6 sfaturi de mai sus si finisajul ferestrei de lemn este de calitate, cu siguranta ca in urmatorii 10 – 20 de ani tamplaria dumneavostra nu va avea de suferit.