Imaginea prezintă soluții preventive eficiente pentru ruperea balamalelor la ferestrele din lemn stratificat, contribuind la durabilitatea și siguranța locuinței.

Prevenirea ruperii balamalelor: soluții eficiente pentru ferestrele din lemn stratificat.

Din experiența noastră în domeniul ferestrelor din lemn stratificat, am observat adesea o problemă care poate crea inconveniențe și daune costisitoare proprietarilor de case. Este vorba despre riscul de rupere a balamalelor ușilor de balcon, terasă sau intrare în momentul deschiderii, cauzat de lovitura plintei de pe spalet. Cu toate acestea, există soluții simple și eficiente pentru a evita această situație neplăcută.

La deschiderea ușii, balamaua de jos devine punctul de susținere principal al întregii greutăți. Lovirea plintei de pe spalet poate crea o pârghie, exercitând o presiune excesivă asupra balamalei și conducând, în cele din urmă, la ruperea acesteia. Pentru a preveni această problemă, este esențial să luăm măsuri preventive.

Una dintre soluții este să eliminăm plinta de pe spalet, creând astfel o zonă liberă pentru deschiderea ușii. Această metodă este eficientă și relativ ușor de realizat, însă trebuie să fim conștienți că poate afecta aspectul estetic al spațiului.

O altă opțiune este instalarea unui opritor de pardosea, plasat strategic în partea exterioară a cercevelei ușii. Acest opritor

Imagine: Opritor de ușă din lemn, o soluție eficientă și estetică pentru fixarea ușii în poziția dorită

Soluție simplă pentru oprirea ușii

va limita mișcarea ușii și va împiedica lovirea plintei de pe spalet în timpul deschiderii. Prin plasarea opritorului mai departe de balamaua de jos, evităm crearea pârghiei care poate duce la ruperea balamalelor.

În concluzie, fie eliminăm plinta de pe spalet, fie instalăm un opritor de pardosea mai indepartat de balamaua de jos, pentru a preveni ruperea balamalelor și pentru a asigura durabilitatea și funcționarea corectă a ușilor noastre. La BIO Ferestre si Usi SRL, ne angajăm să oferim soluții practice și eficiente pentru toate problemele legate de ferestrele și ușile noastre, astfel încât să vă puteți bucura de confort și siguranță în locuința dumneavoastră.