In prezent, materialele de construcție naturale sunt foarte cautate, prin urmare nu surprinde pe nimeni ca  tot mai multi proprietari de case isi pun ferestre din lemn. Acest lucru se datorează si faptului ca ferestrele din lemn pot oferi multe avantaje.

Astfel, pe langa o atmosfera placuta, ferestrele cu rame de lemn sunt ecologice, iar pe termen lung sunt superioare din punct de vedere economic fata de ferestrele din plastic pe termen lung. Persoanele cu cerinte estetice mai sofisticate ar trebui sa ia în considerare ferestrele din lemn atunci cand isi construiesc sau isi renoveaza o casa noua. 

Ferestrele din lemn de calitate – creează o atmosfera placuta

Noi spunem in general ca ferestrele din lemn au caracter. Astfel, usile si ferestrele din lemn sunt perfecte pentru persoanele care au o cerere ridicata pentru un mediu de viata placut. Cu ferestrele din alte materiale (PVC sau Aluminiu), puteti ajunge rapid la anumite limite legate de forme, culori, texturi. Cu ferestrele din lemn nu vetia avea nici o limita legata de forme, texturi, culori. 

Ferestrele din lemn ofera, de asemenea, o „caldura” intima ce nu poate fi descrisa in cuvinte, ele „se simt” placut cu textura lor naturala, pre deosebire de suprafata neteda si impersonala a ferestrelor din plastic, ferestrele din lemn confera individualitate si naturalete.

Lemnul pentru ferestre este o materie prima regenerabila, cu un echilibru ecologic excelent. Finisajele si lacurile sunt, de asemenea, pe bază de apa si inofensive pentru sanatate.

Ferestre din lemn de calitate – intretinere si ingrijire

Ferestrele din lemn necesita mai multa intretinere si ingrijire decat ferestrele din plastic si aluminiu sau ferestrele din lemn-aluminiu. Ele trebuie verificate cu atentie o data pe an, pentru a sesiza anumite zgarieturi mici sau zone deteriorate. Acest lucru nu este atat de dificil pe cat pare, dar trebuie facut. NU este necesar sa vopsiti din nou fereastra dar o minima intretinere trebuie facuta.Vizitand castele vechi, conace si castele, se poate vedea impresionant ca ferestrele de lemn bune pot dura secole.  

Ce tipuri de lemn sunt potrivite pentru ferestrele din lemn?

Densitatea

Astfel, densitatea unui lemn este esentiala pentru rezistenta ferestrei. Foioasele sunt din lemn cu o densitate deosebit de mare. Stejarul are o densitate de 900 kg / m³. Specii precum pinul sau molidul cu o densitate de pana la 470 kg / m³ si sunt denumite lemn de rasinoase.

Pinul nordic este lemnul clasic folosit la productia de ferestre, indeosebi in tari ca: Germania, Austria, Slovacia, Ungaria precum si in Romania.

In tari precum Belgia si Franta esenta de lemn care se foloste in mod pregnant este meranti. Meranti este un lemn de inalta calitate si ofera ferestrelor un aspect uniform si are o densitate in jur de 550 kg/m3.

Pretul

Pretul ferestrei de lemn difera si functie de pretul esentei de lemn din care este confectionata fereastra.

Astfel, stejarul este considerat un lemn scump (de 3 ori mai scump ca si pinul sau molidul), meranti si larice este un lemn cu un pret mediu.

Rezumat: Ferestrele din lemn sunt considerate de inalta calitate daca intrunesc mai multe caracteristici bune: eficienta energetica, estetica buna dar si un pret oarecum moderat.